Odlings och hempristävlingar
Varje år så arrangeras en sammankomst med föredrag och utställning tillsammans med de andra akvarieföreningarna i Malmö. I anslutning till denna hålls det också odlings- och hempristävling. När det gäller odlingstävlingen brukar vi hålla oss väl framme varje år, hempristävlan är det lite mer si och så med.
 
Både hempris- och odlingstävling för Lasse 2001
En av 2001:s representanter för ciklidvännerna var Lasse Liliedahl, som faktiskt gick och vann? En tidig söndagmorgon besökte domarna hans lilla hus på prärien och granskade hans fiskar med kritiska ögon. Antal yngel, föräldradjurens kondition, storlek etc. kollade noggrant. Han deltog både i hempris- och odlingsklassen vilket nog får ses som ett fattigdomsbevis då han faktiskt tvingades till det genom röstning på ett möte. Men Lasse ställde givetvis upp, hygglig som han är. Tack för det Lasse...
Domarna är mycket kritiska i sin bedömning, det är svårt att få full pott
Det är svårt att tajma så att man får lek på just de fiskar som ger bra poäng, det behöver inte vara någon ny art som ingen odlat tidigare. Det har visat sig att man kan vinna på så pass lättodlade fiskar som Cyprichromis leptosoma. Det gäller bara att ha lite tur med antal yngel och dylikt.        
     
Hemprisdomarna bedömmer Lasses tanganyikakar